advertentie VEMO Lease top

WOS

Inzamelactie voor Limburg groot succes

De mensen bleven komen met tassen vol schoonmaakspullen, kleren, kinderspeelgoed en zelfs eten, daar aan de Rijnweg in Monster.

Peter van Seventer van Van Seventer Transport wilde iets doen voor de inwoners van Limburg. Hij zocht contact met mensen in de door overstromingen getroffen provincie en startte een inzamelactie. "Ik ben afgelopen zondag begonnen en het is een knallend succes", zegt Van Seventer. Gisteravond stond hij aan de Rijnweg in Monster, waar het een komen en gaan was van mensen met hulpgoederen.

Een man heeft veel kleding bij zich en vond een afleverpunt dichtbij wel gemakkelijk, hij woont in Ter Heijde. Een mevrouw loopt langs met haar hond en vraagt wat er aan de hand is. Als ze hoort dat het om een inzamelactie gaat, snelt ze naar huis en komt terug met een zak vol speelgoed en kinderkleren, in sommige gevallen met de kaartjes er nog aan.

Een oudere man heeft zijn auto vol met bananendozen. "Ik kom uit Scheveningen en heb even rondgevraagd wie nog spullen had", zegt hij. Van Seventer is druk met het in ontvangst nemen van de spullen, uitleg geven over zijn actie en zijn telefoon zoemt continu. "Heel veel mensen appen, of sturen via Facebook berichten. Iedereen wil helpen. In Naaldwijk staat nog een hele straat vol spullen. Ik heb inmiddels van Shurgard in Wateringen een opslag te leen gekregen. Daar laden we straks de bus uit en dan gaan we de spullen in Naaldwijk ophalen. Zaterdag rijden we naar Limburg, maar ik denk dat er nog wel meer ritjes volgen", aldus Van Seventer.

Sponsoren

Hij hoopt dat er meer mensen willen sponsoren, ook later als er grote dingen nodig zijn. Zo is er na de eerste schoonmaak grote behoefte aan ondervloeren en laminaat, dus zoekt hij nog vloerleveranciers die willen bijspringen. Mensen kunnen via Facebook contact met hem opnemen en als u de spullen niet kunt brengen, komt hij ze halen met zijn bus.

Het is niet de enige actie in de buurt. Lola van der Bol uit Poeldijk zamelt via Facebook spullen in voor dieren. Ook Michael Eijssink van dierenvoedselbank De Gevulde Buikjes zamelt spullen voor dieren in. "Wij hebben een connectie met de dierenvoedselbank in Sittard. Toen zij blikvoer over hadden, kregen wij dat en nu kunnen we iets terugdoen", zegt hij.

Geld dat binnenkomt gebruikt hij om mandjes te kopen en verder komt er veel voer binnen. "Wat we zelf kunnen missen, doen we er ook bij en we hebben al zo'n 300 kilo. Deze actie is niet meer dan onze plicht", zegt Eijssink. Vandaag rijdt hij met de eerste lading naar Limburg en het inzamelen gaat hier door in de wijde omtrek: Delft, Rijswijk, Den Haag, en ook in Westland haalt hij spullen op. Meer informatie op dierenvoedselbankdgb.nl

Peter vertelt bij Maarten in de Middag hoe zijn actie verloopt

Laat je reactie achter