advertentie KBITE

Brandje aan de Korte Kruisweg in Maasdijk. 112 Midden-Delfland

Inzet parate peloton 's-Gravenzande en wat buitenbrandjes

De brandweervrijwilligers in onze regio hebben een relatief rustige oudejaarsochtend en -middag achter de rug.

Het aantal inzetten was tot half zes op twee handen te tellen. Zo kon de brandweer halverwege de middag naar de Chrysant in De Lier, waar jongeren een winkelwagen vol afval en vuurwerk in brand hadden gestoken. Niet veel later was het raak in Maasdijk, waar een aanhanger met pallets in brand was gezet.

Rond half vijf waren boven Honselersdijk serieuze rookwolken te zien. De brand leek afkomstig uit het buitengebied bij de Middel Broekweg, maar binnen no time was ook daar de situatie onder controle.

Artikel gaat verder onder de tweet. 

Parate peloton

Eerder vandaag is het parate peloton van de politie ingezet bij het skatepark aan de Zandeveltweg in 's-Gravenzande, waar zwaar vuurwerk werd afgestoken. Op de ingestuurde beelden is ook wat rook te zien. Of hier aanhoudingen zijn verricht is niet bekend.

De politie in Westland riep inwoners op om tussen 9.00 en 17.00 uur het afsteken van illegaal vuurwerk door te geven.  Dat kon via Facebook en Instagram, maar vanwege de grote hoeveelheid is men voortijdig gestopt met uitlezen van de meldingen.

Laat je reactie achter