advertentie Boekestijn

Archieffoto Roompot

Jesper Asselman beëindigt wielercarrière

Jesper Asselman stopt definitief met wielrennen. Dat heeft hij medegedeeld op sociale media.

De 30-jarige Wateringer fietste het afgelopen jaar voor de continentale ploeg Metec-TKH, maar vertrok daar in de hoop te mogen terugkeren in het profpeloton. "Afgelopen jaren ben ik altijd progressie blijven boeken en er zitten nog heel wat goede jaren in, dus ik kan ongetwijfeld nog van waarde zijn voor een profploeg", liet hij begin oktober nog weten aan de WOS. Asselman was zich er overigens van bewust dat door de uitbraak van het coronavirus de situatie in het profpeloton een stuk onzekerder was geworden. Daardoor was opnieuw prof worden geen eenvoudig verhaal.

Asselman maakte zijn eerste meters op serieus niveau in 2009 bij Van Vliet-EBH Elshof en kwam in 2011 bij het continentale team van Rabobank terecht. Na tussenstops bij Raiko Stölting (één jaar) en Metec (twee jaar) stapte hij in 2015 over naar het professionele Roompot. In dat jaar reed hij twee dagen de leiderstrui in de Eneco Tour. Later won hij ook de Ronde van Drenthe en een etappe in de Ronde van Yorkshire. Nadat Roompot eind vorig jaar ophield te bestaan, keerde hij terug bij Metec.

De Westlander, tegenwoordig woonachtig in Gelderland, gaat zich nu richten op een maatschappelijke carrière. Asselman volgt een opleiding fysiotherapie en hoopt in de toekomst in een andere rol te kunnen terugkeren in de sportwereld.

Laat je reactie achter