advertentie KBITE

Lodewijk Asscher PvdA/Lex Draijer

Kamervragen over ventilatiesysteem in verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis

PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher heeft Kamervragen gesteld aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge.

De vragen gaan over het bericht van actualiteitenrubriek EenVandaag dat een ventilatiesysteem het coronavirus verspreidde in een verpleeghuis in Maassluis. Daarover bestaat een rapport van het RIVM, dat nog niet openbaar is. Asscher wil dan ook weten of dit rapport per direct kan worden gepubliceerd. Volgens berichtgeving van EenVandaag zou het rapport ook min of meer bewijs leveren voor de verspreiding van het virus via kleine deeltjes, de zogenoemde aerosolen.

Asscher wil dan ook weten wat de onderzoeksgegevens uit het rapport betekenen voor ventilatiesystemen, verpleeghuizen, ziekenhuizen, scholen en alle andere ruimten waar meer dan honderd personen zijn toegestaan. Woensdag 12 augustus gaat de kamer met elkaar in conclaaf over de coronacrisis. De PvdA-voorman hoopt dan ook dat de vragen voor die tijd zijn beantwoord, zodat die gebruikt kunnen worden tijdens die vergadering.

Het coronavirus sloeg in juni hard toe bij verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis. In totaal werden er 17 bewoners en 18 medewerkers ziek. Acht van de bewoners overleefden het virus niet.

Laat je reactie achter