advertentie KBITE

Bewoners doen ultieme poging om verkoop Recreatieoord te stoppen

De bewoners en eigenaren van de in totaal 1.100 huisjes en caravans hebben een ultieme poging gedaan om de gemeenteraad duidelijk te maken vooral niet voor verkoop van het Recreatieoord te kiezen.

Twee dagen lang hebben ze kunnen inspreken in de Rotterdamse gemeenteraad. De recreanten willen dat de gemeente het park niet verkoopt aan een commerciële partij die het flink gaat moderniseren. Volgens de gebruikers van het recreatieoord is er veel misgegaan bij het opstellen van gemeenteplan om tot verkoop over te gaan. Zo sprak onder meer acteur John Buijsman, alias 010 Sherriff. Hij heeft al een jaar geen werk meer. Zijn spaarcentjes stopte Buijsman in een vakantiewoning. Hij is bang dat de verkoop de waarde van zijn woning doet verdampen.

'Onbetrouwbare overheid'

Tijdens de inspreekmomenten kwam een aantal recreanten aan het woord. Zij hadden, een paar weken voordat het verkoopplan bekend werd gemaakt, nog een huurovereenkomst afgesloten en flink geïnvesteerd in hun huisje. Sommigen hadden het oude huisje al gesloopt en waren bezig met nieuwbouwplannen. Wat is nu hun positie, was de grote vraag?  Inspreker K. Brand is jurist en vindt dat dit niet kan. "De burger kan vertrouwen op het consequent handelen van de overheid, dat lijkt in dit geval niet aan de orde. In 2020 - toen binnen de gemeente Rotterdam de plannen in een ver gevorderd stadium waren om tot een besluit van voorgenomen verkoop over te gaan - heeft de gemeente toch nog een groot aantal transacties gepasseerd. Dat lijkt op zich niet onrechtvaardig, ware het niet dat de stelling kan worden neergelegd dat er sprake is van een onbetrouwbare overheid en dus bestuursrechtelijk aansprakelijk."

Hoe nu verder?

Er ligt vanuit het college van Burgemeester en Wethouders nu een raadsvoorstel om akkoord te gaan met de verkoop van het recreatieoord. In de gemeenteraad wordt nu nog hard nagedacht over wat er moet gebeuren. Volgende week donderdag wordt erover vergaderd. Veel partijen vinden dat er voor verkoop harde voorwaarden opgesteld moeten worden. De kans dat de verkoop opnieuw wordt uitgesteld is groot.

Benvenido van Schaik van Leefbaar Rotterdam vertelt over de inspraken van bewoners

Laat je reactie achter