advertentie VEMO Lease top

WOS

Kappers houden lichtactie voor openstelling

Duizenden kappers in ons land hebben donderdagavond meegedaan aan de actie 'Licht voordat het uitgaat'. Ook veel zaken uit onze regio deden mee.

Een van de deelnemende bedrijven was 'De Kapsalon' aan de Van der Horststraat in Maassluis. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar heropening, nadat de kapsalons half december voor de tweede keer wegens corona zijn gesloten. Er is wel steun vanuit de overheid, maar er zijn meer kosten dan baten. Eigenaresse Astrid van der Kraan heeft nog geen geld hoeven lenen, maar de bodem van haar spaarpotje komt in zicht. Daarnaast mist ze het contact met haar klanten.

Haar bedrijfsleider Heide Pijnen is het thuis zitten ook zat. Schoonmaken, Netflixen en wandelen, dat is haar daginvulling. Ze heeft veel contact via de telefoon met haar collega's, maar liever ziet ze hen weer elke dag in de kapperszaak. "Waarom kunnen mensen in supermarkten wel door elkaar heen lopen en niet hier op afspraak een knipbeurt laten verzorgen", zegt zij. "Het kan veilig met alle benodigdheden erbij", is haar overtuiging. 

Laat je reactie achter