advertentie KBITE

Kapper Rob Jansen uit Naaldwijk WOS

Kappers waarschijnlijk 2 maart weer open: 'Een verademing'

Waarschijnlijk kunnen de kappers onder strikte voorwaarden dinsdag 2 maart weer open. Voor de horeca verandert er voorlopig niets.

Rob Jansen, eigenaar van de gelijknamige kapsalon aan de Herenstraat in Naaldwijk, staat te popelen om weer aan de slag te kunnen. "Het is een verademing. Dit is het licht aan het einde van de tunnel." De wekenlange sluiting van zijn kapperszaak bracht veel onzekerheid met zich mee. De Naaldwijkse kapper stond geregeld met zijn handen in het haar. "De dagen zijn voorbij gegaan met niets doen. We konden alleen maar afwachten. Mijn pensioenpotje is in mijn toko gegaan", zegt Jansen. Met de heropening van de kapsalons zijn coronakapsels binnenkort verleden tijd.

De horeca moet voorlopig nog dicht blijven. "Ik had het ook niet anders verwacht, en in deze tijd weet ik ook niet of een opening al kan. Maar ik ben blij dat de kappers weer open kunnen", reageert Sven Braber van café De Slimmerick in Naaldwijk. De deuren van horecagelegenheden zijn nu al bijna 4,5 maand gesloten. "We zijn als eerste dicht gegaan en wij gaan als laatste open. Dat is het nadeel van de natte horeca'", zegt Braber.

Ondanks dat het demissionair kabinet de horeca nog geen perspectief kan bieden, houdt de Naaldwijkse horeca-uitbater de moed er in: "Hoe lang het gaat duren weet niemand, maar we komen er bovenop. Zeker hier in het Westland. Dat komt helemaal goed", aldus Braber.

Aanvulling op 24 februari: het kabinet heeft uiteindelijk besloten dat de kappers niet per 2 maart, maar per woensdag 3 maart weer aan de slag mogen. Zie  WOS.nl - Volgende week uiteenlopende versoepeling coronamaatregelen.

Laat je reactie achter