advertentie Boekestijn

Signbiblio

Kermis in Wateringen gaat gewoon door

In Wateringen is woensdag tot en met zaterdag een corona-proof kermis te vinden.

Even leek het erop dat dit soort activiteiten in de zomer niet konden plaatsvinden, maar op 24 juni kondigde premier Mark Rutte aan dat kermissen vanaf juli in sommige gevallen toch door konden gaan. 

"Wij zijn blij dat burgemeester Bouke Arends zijn nek voor ons durfde uit te steken en met ons een plan heeft gemaakt", vertelt Anita Bootsma van de kermisorganisatie in Wateringen. Om alles volgens de richtlijnen van het RIVM te laten verlopen mogen er maximaal 250 bezoekers tegelijk op het terrein zijn. Ook zijn er minder attracties dan in normale jaren. Kinderen tot en met achttien jaar krijgen een polsbandje, zodat handhaving kan zien dat zij wel dichter bij elkaar mogen staan dan op anderhalve meter. Ook staan er looproutes op de grond en worden de toiletten na elk bezoek schoongemaakt.

Volgens Bootsma is de kermis een belangrijk evenement. "Wij zijn namelijk de eersten die weer een groot evenement houden. Als dit goed gaat, kunnen andere evenementen ook weer door. Dit is een mooie gelegenheid om alles uit te testen en te proberen, zodat we van elkaar kunnen leren."

De kermis is woensdag 22 tot en met zaterdag 25 juli geopend van 13.00 tot 23.00 uur. 

Beluister hieronder het interview met organisator Anita Bootsma.

Laat je reactie achter