advertentie VEMO Lease top

Omwonende Frans van Brenk is het zat. WOS

Klaar met scheurende motoren op Westlandseweg in Maassluis: 'Lijkt wel racebaan van Assen'

Motorrijders die zo ver de gashendel opentrekken, dat je er slecht van slaapt. Het is de bittere realiteit voor Frans van Brenk.

De Maassluizer heeft schoon genoeg van hardrijders voor de deur en wil dat de gemeente actie onderneemt.

"De Westlandseweg lijkt wel de racebaan van Assen", begint de omwonende zijn betoog. Iedere zomer weer komen de motoren uit de garage en is het bal voor de deur. Frans ziet zichzelf als klokkenluider voor de buurt. Volgens Van Brenk regent het klachten. "Niet alleen uit de appartementen, ook van bewoners van De Vloot, voornamelijk ouderen."

Laat het politiekorps hier streng op toezien

• Frans van Brenk

Waarschuwen helpt niet meer, denkt hij. "Laat het politiekorps hier streng op toezien", schrijft hij in een brief aan de gemeente Maassluis. "Waarschuwen helpt niet meer, dus lik op stuk beleid. Je treft een overtreder het meest in zijn portemonnee, dus betalen."

Bekend probleem

De gemeente zegt bekend te zijn met dit probleem, dat overigens op meer wegen speelt dan alleen de Westlandseweg. Ook op de Julianalaan, Rozenlaan, Industrieweg en Laan 40-45 zorgen hardrijdende voertuigen voor overlast. "Dat is ons een doorn in het oog", zegt wethouder Fred Voskamp. "Wij dringen bij de politie regelmatig aan op meer handhaving, want dat is echt een taak van de politie."

De gemeente zoekt samen met andere gemeenten en het Openbaar Ministerie naar oplossingen voor dit probleem. Als het aan Voskamp ligt, doet Maassluis mee met een proef die in Rotterdam wordt gedaan met camera’s die ook geluidsovertredingen registreren. "Eén ding is duidelijk: dat asociale rijgedrag moet stoppen. Maar het gedrag van mensen veranderen blijkt lastig."

Laat je reactie achter