advertentie Westland Infra top

WOS archief 2009

Kleding- en Speelgoedbeurs mogelijk voor het laatst

De Kleding- en Speelgoedbeurs in De Lier is op 9 oktober mogelijk voor het laatst.

De organisatie kampt met een tekort aan vrijwilligers. Ze zijn met name al een tijd op zoek naar mensen die op bestuurlijk niveau wat kunnen betekenen.

De organisatie zoekt in ieder geval een penningmeester en een IT-specialist. De beurs wordt twee keer per jaar gehouden. Zo kunnen bezoekers jaarlijks hun voorjaars- en najaarscollectie aanschaffen. 

Spullen brengen

De dag voor de beurs kunnen mensen hun kinderkleding en speelgoed bij de beurs inleveren. Ze moeten de spullen zelf prijzen. Als de artikelen verkocht worden, krijgen de eigenaren 75 procent van het bedrag. Het overige geld gaat naar een goed doel.

De kleding die niet wordt verkocht en niet terug hoeft naar de eigenaar, gaat naar een kindertehuis in Roemenië.

Vrijwilligers

Alles wordt op de beurs contant betaald. Daarom heeft de organisatie een IT-specialist nodig om de beurs te digitaliseren. De huidige penningmeester gaat ermee stoppen. Ook die functie is vacant. De afgelopen periode is de beurs vanwege corona niet door gegaan. Nu wil de organisatie er nog één keer voor gaan.

Als er nieuwe vrijwilligers opstaan, dan is een doorstart mogelijk. De organisatie krijgt veel dankbare reacties. Mensen met een kleine beurs kopen al jaren hun garderobe en cadeaus voor hun kinderen.

Daarnaast is het ook goed voor het milieu. Op deze manier wordt er minder kleding weggegooid.

Laat je reactie achter