advertentie KBITE

Michel Voogt met vrouw, burgemeester, Cock Kuipers met vrouw PR

Koninklijke onderscheiding voor zes brandweerlieden uit Midden-Delfland

Twee brandweermannen van de kazerne in Den Hoorn, een van Maasland en drie van Schipluiden hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Het gaat om: Michel Voogt, Cock Kuipers, Dennis Ammerlaan, Maarten van Dijk, Johan Oosthoek en Marcel Groot. Allen werden namens de koning, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De mannen zetten zich al meer dan twintig jaar in voor de brandweer.

Dennis Ammerlaan met moeder en burgemeester PR

Cock Kuipers is de oudgediende van het stel en heeft inmiddels 40 dienstjaren bij de brandweer achter de rug. Bij dezelfde kazerne in Den Hoorn is Michel Voogt 24 jaar vrijwillig brandweerman. Johan Oosthoek, Marcel Groot en Maarten van Dijk zetten zich vanuit de kazerne van Schipluiden al respectievelijk 21, 22 en 23 jaar in voor de brandweer. Dennis Ammerlaan is 26 jaar lid van de vrijwillige brandweer in Maasland.

vlnr Marcel Groot, Maarten van Dijk, Johan Oosthoek, burgemeester PR

Het opspelden van de versierselen verliep dit keer anders dan anders vanwege de coronamaatregelen. De brandweerlieden kregen de lintjes, op aparte tijdstippen
per ploeg, opgespeld door hun familieleden. Rodenburg sprak over indrukwekkende uitrukken uit de afgelopen jaren. Ook benoemde hij de familiaire sfeer bij de brandweer en vertelde hij leuke anekdotes uit de carrières van de heren. De burgemeester noemt de brandweerlieden superhelden en is ontzettend trots op ze.

Laat je reactie achter