advertentie KBITE

Vast onderdeel: de nachtelijke kaarsenceremonie.

KWF stopt met 'Samenloop voor Hoop'

KWF Kankerbestrijding stopt met het landelijke project 'Samenloop voor Hoop', dat ook vijf edities in Westland heeft gekend.

'Samenloop voor Hoop' is gestart in 2006 en kreeg in 2009 de eerste editie in Westland. Het evenement, bedoeld om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, betreft een estafette-wandeltocht gedurende 24 uur. Om de twee jaar is de streekversie gehouden in het Hofpark in Wateringen. In de vijf gehouden edities is in totaal 670.000 euro bijeengebracht voor het KWF.

Net als veel andere goede doelen heeft KWF het afgelopen jaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. "Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook in 2021 zullen we tientallen miljoenen mislopen als gevolg van de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden, en daarom hebben we met pijn in het hart dit besluit moeten nemen", aldus het KWF dinsdag.

Op de vraag of er zonder corona wél sprake zou zijn geweest van een voortzetting, stelt KWF: "Dat is lastig te zeggen. Het was al langer bekend dat de Samenloop relatief veel investering vraagt." Ook als de coronacrisis voorbij is, komt er geen vervolg. "Nee, dit besluit is definitief", stelt de organisatie.

Krimp
Hoewel de 'Samenloop' zeer goed aansloeg in het Westland (met een topopbrengst van 165.000 euro in 2011), was er na 2015 toch sprake van een krimp. Na twee edities met een opbrengst van elk 135.000 euro (2013 en 2015) bleef in 2017 de teller steken bij 80.000 euro.

In september 2018 kwam de aankondiging dat de stuurgroep die alle vijf edities in Wateringen had georganiseerd, ermee ging stoppen. Er werd aan de mogelijke opvolgers wel hulp bij de doorstart in het vooruitzicht gesteld. Echter in 2019 ontbrak de Westlandse editie van de 'Samenloop voor Hoop' op de kalender.

Laat je reactie achter