advertentie KBITE

WOS

Laatste eerbetoon voor Lara van Ruijven in Thialf

Vrienden, fans en andere belangstellenden kunnen morgenavond afscheid nemen van shorttrackster Lara van Ruijven voor ijsstadion Thialf in Heerenveen.

Dat heeft schaatsbond KNSB laten weten. Woensdagavond zal zij met een rouwauto naar Thialf worden vervoerd. Het is de bedoeling dat de Naaldwijkse topsportster daar rond 19.45 uur aankomt, waarna de auto in de schaatshal een laatste ronde maakt over het ijs waarop zij de afgelopen 13 jaar vrijwel dagelijks haar sport bedreef. Binnen in Thialf zullen teamgenoten een erehaag vormen.  Na dit laatste bezoek aan Thialf zal Lara worden overgebracht naar Westland, waar ze is geboren en haar jeugd heeft doorgebracht.

Van Ruijven maakte sinds 2013 deel uit van de nationale shorttrackselectie van bondscoach Jeroen Otter. Ze groeide uit tot een onmisbare schakel in de succesvolle aflossingsploeg, die onder meer vijf Europese titels en olympisch brons won. Hét hoogtepunt in haar loopbaan beleefde ze in 2019, toen ze als eerste Nederlandse vrouw een wereldtitel shorttrack behaalde. Op de 500 meter is ze regerend wereldkampioene. De familie van Lara neemt in besloten kring afscheid van haar.

De shorttrackster lag sinds eind juni in een Frans ziekenhuis vanwege auto-immuunreactie, die leidde tot ernstige complicaties. Ze werd daar in een kunstmatige coma gehouden. Ondanks meerdere operaties, verbeterde haar situatie niet. Vrijdag 10 juli overleed ze op 27-jarige leeftijd.

Laat je reactie achter