advertentie Schoon Westland top

De medewerkers van Roel van der Zwaan kappers uit Wateringen vormden het eerste Corona Cleanup team Westland en haalden kilo's zwerfafval uit bosjes en struiken. Cleanupteam Westland

Landelijke nominatie voor Cleanup team Westland

Cleanup team Westland is met hun project 'Gewoon Doen' genomineerd voor de DUURZAME 100 van dagblad Trouw.

Deze ranglijst is een opsomming van de honderd meest invloedrijke projecten en acties op het gebied van duurzame ontwikkeling. De lijst wordt jaarlijks gepubliceerd en geldt als een gezaghebbende ranglijst voor 'groene denkers en doeners' in Nederland.

Cleanup team Westland heeft samen met een groeiend aantal Westlanders inmiddels 220.000 stuks drinkblikjes en kleine PET flesjes weten te recyclen naar nieuwe bruikbare grondstoffen zoals PET, ijzer en aluminium. In 2020 wisten ze ruim 3.000 kg CO2 te vermijden bij een 100% recycling in mono-stromen.

Beloning

Als beloning voor het rapen en schoonhouden van de leefomgeving ontvangt elk Cleanup Team Lid bij het inleveren van minimaal 300 stuks drinkblikjes en kleine PET flesjes een Blue Bottle met het logo of slogan van een actiepartner of stakeholder. Het gebruik van een herbruikbare drinkfles zorgt over het algemeen voor minder gebruik van eenmalige verpakkingen en 18% minder zwerfafval in het bijzonder.

Laat je reactie achter