advertentie KBITE

Technisch manager Ron van Geest en hoogheemraad Manita Koop. WOS

Lange duiker bijna helemaal schoon

Een apart klusje in Wateringen. Daar wordt een duiker van bijna twee kilometer lang doorgespoeld.

De ondergrondse vierkante watergang loopt van het voormalige gemeentekantoor aan de Dorpskade tot aan het Oosteinde in Den Haag. Het is nu nauwelijks voor te stellen, maar de duiker vervangt in feite de Wateringse Vaart, die tot halverwege jaren '50 in de drukke Herenstraat lag. Bij tuinders erg populair om hun producten naar de veiling te brengen.

Het was zelfs voor de gemeente Westland nog even de vraag hoe de duiker eraan toe was, maar uit een camera-inspectie blijkt dat de watergang nog prima functioneert. "Er ligt van alles in", begint hoogheemraad Manita Koop. "Rommel, takken en bagger. In deze tijd met hoosbuien moet de duiker schoon zijn."

De tekst gaat verder onder het item.

Technisch mananager Ron van Geest van het Hoogheemraadschap van Delfland legt de doorspoel-techniek uit: "Een soort hogedruikreiniger spuit alles met heel veel water los. De tweede vrachtwagen zuigt als een stofzuiger alles weg."

Aanvankelijk stond het doorspoelen later dit jaar op de planning, maar in samenspraak met de gemeente Westland is het gelukt om de werkzaamheden te vervroegen. De werkzaamheden duren nog tot half juli. Soms moet een rijbaan dicht, maar er staan verkeersregelaars bij de werkzaamheden die alles in goede banen leiden.

Laat je reactie achter