advertentie KBITE

Bron: KNSB/Dennis Kruijswijk

Lara van Ruijven geëerd met plaquette

Shorttrackster Lara van Ruijven uit Naaldwijk heeft een gedenkplaat gekregen bij de ijsbaan in het Franse Font Romeu.

Het is de plek in de Pyreneeën waar ze vorig jaar op trainingskamp was. De talentvolle schaatsster kreeg er een ernstige auto-immuunreactie en overleed kort daarop in het ziekenhuis in Perpignan. Op dit moment zijn de Nederlandse shorttrackers opnieuw in Font Romeu. Vandaag onthulden ze de plaquette en is Lara herdacht.

Iedere atleet die de ijsbaan betreedt, ziet voortaan het bordje met de tekst 'Lara Victoria van Ruijven, wereldkampioen, olympisch medaillist', een shorttrack-icoontje met een hartje erin verwerkt plus het woordje 'lief'. "Dat woord typeerde Lara het best", zegt bondscoach Jeroen Otter.

Otter twijfelde of hij en zijn ploeg dit jaar wel weer naar de Pyreneeën moesten afreizen. "Natuurlijk denk je dan terug aan die vreselijke tijd van vorig jaar. Maar ik heb iedereen gevraagd om vooral de vele mooie momenten te herinneren die we met Lara hebben gedeeld."

Het idee voor de gedenkplaat kreeg Otter tijdens een strandwandeling. Vlak voor vertrek was hij klaar. Otter wilde er niet te lang mee wachten: "Nu zijn we hier met nagenoeg dezelfde mensen als vorig jaar, dit was het team van Lara. Bij de herdenking scheen het zonnetje, het was goed zo."

Bron: KNSB/Dennis Kruijswijk

Laat je reactie achter