advertentie Schoon Westland top

WOS

Lara van Ruijven nog één keer in De Uithof

In De Uithof, op de rand van Westland en Den Haag, is vanochtend een niet openbaar aangekondigd afscheid van de overleden schaatsster Lara van Ruijven gehouden.

De in Naaldwijk geboren en getogen shorttrackster overleed op 10 juli aan een auto-immuunziekte en werd slechts 27 jaar.

Van Ruijven zette haar eerste stappen op het ijs in De Uithof, als lid van Hardrijvereniging Den Haag-Westland. De rouwauto reed vanmorgen twee rondes door de schaatshal en ging daarna naar buiten, waar leden van die club, oud-schaatsers en andere regiogenoten een erehaag vormden. Op die manier kon een ieder een laatste groet brengen aan de immer betrokken  Westlandse.

WOS

Gisteravond was er een herdenkingsbijeenkomst in het schaatsmekka van ons land: Heerenveen, waar Lara de laatste jaren woonachtig was. Enkele honderden sporters, vrienden en fans waren naar het plein voor het Thialf-stadion gekomen.

Tal van topschaatsers legden een witte roos op de met een groot bloemstuk versierde motorkap van de auto. Vervolgens is er binnen in Thialf een bijeenkomst voor genodigden gehouden.
De daadwerkelijke uitvaart vindt in besloten kring plaats.   

Laat je reactie achter