advertentie VEMO Lease top

WOS

Leren dj'en voor een goed doel

Leren koken, fotograferen of fit worden zodat je andere mensen kunt helpen. Of een workshop dj'en, het kan allemaal bij Vitis Welzijn.

De maatschappelijke organisatie heeft voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar zes verschillende soorten workshops opgezet. Dat project heet 'Learn and do good'. "De vaardigheden die ze leren, kunnen ze inzetten om vrijwilligerswerk te doen of iets goeds te doen voor mensen in hun omgeving in het Westland", vertelt Wouter van Alphen van Vitis.

Woensdagavond kregen een aantal jongeren een workshop dj'en bij dj-school De Formule in Naaldwijk. "Voor ons is het supertof om dit te doen", zegt Younes Mohcin. "Zeker met corona merken we dat muziek heel veel doet, zowel bij de jongeren als bij de ouderen. Het verbindt en het emotioneert, dat is het mooiste wat er is."

Hoe de jongeren mensen kunnen helpen met hun nieuwe dj-vaardigheden? "Ze kunnen straks langs bij mensen in verzorgingstehuizen en mensen die alleenstaand wonen. Daar kunnen ze een feestje maken in de vorm van een muziekbingo of een karaokebijeenkomst, zodat mensen weer even uit hun rolstoel of appartement komen om wat leuks te doen met elkaar", legt Van Alphen uit.

Laat je reactie achter