advertentie TipTop

Lid gebiedscommissie doet beroep op Aboutaleb

Jacco van Dam, lid van de gebiedscommissie Hoek van Holland, heeft vrijdagavond laat een e-mailbericht gestuurd naar burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

In dat mailbericht deelt Van Dam zijn grote zorgen over de enorme drukte van vrijdag in Hoek van Holland. Alle parkeerplaatsen waren helemaal vol en vervolgens parkeerden mensen overal waar ze maar konden parkeren, betoogt hij.

Van Dam brengt in herinnering dat een functionaris van de gemeente in het voorjaar zogeheten matrixborden had beloofd voor bij Westerlee en de Maasdijk om aan te geven dat Hoek van Holland vol was (het strand dan). "Hier is allemaal niets van terecht gekomen en vandaag was echt extreem druk", aldus Van Dam.

Hij vervolgt: "Om 22.30 uur vanavond stonden mensen nog in de file om Hoek van Holland uit te komen. Waarom is er in het kader van veiligheid niet voor gekozen om mensen terug te sturen toen de parkeerplaatsen allemaal vol waren bij het strand?
Ik maak mij echt zorgen over de gezondheid van onze Hoekse inwoners als zoveel mensen richting Hoek van Holland komen, ook nu dat het aantal coronabesmettingen in Rotterdam weer enorm toeneemt. Mijn vrouw en dochter werken beiden in de zorg en die hebben de gevolgen van het coronavirus maar al te goed meegemaakt."

Van Dam vraagt Aboutaleb, aan welke maatregelen hij denkt om dit soort drukte in de toekomst beter te reguleren. "Waren er vandaag voldoende boa's en verkeersregelaars om het in goede banen te leiden in Hoek van Holland? Wie was het aanspreekpunt vandaag als er zo 'n drukte zich ontwikkelt op het strand?", wil hij weten.
"Ik hoop iets van u te mogen vernemen, want ik denk dat deze bovenstaande situatie zich misschien nog wel vaker gaat voordoen deze zomer", besluit Van Dam.

Laat je reactie achter