advertentie KBITE

Huisarts Just Dupuis van huisartsenpraktijk 'In De Wijk' in De Lier WOS

Lierse huisarts over voorrang vaccinatie: 'Het is van belang om ons te beschermen'

Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat ook de huisartsen met prioriteit zullen worden gevaccineerd.

Dat zal zo snel mogelijk gebeuren. Huisarts Just Dupuis van huisartsenpraktijk 'In De Wijk' in De Lier is blij met dit besluit. "Het doel van de regels en protocollen, die zijn bedacht door de regering, is om de reguliere zorg toegankelijk te houden", vertelt Dupuis. "Je ziet nu al dat in de ziekenhuizen de piek begint te komen. Dat is niet omdat er veel meer patiënten zijn dan in de eerste golf, maar omdat er veel meer uitval is onder het verzorgend personeel."

Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) vormen huisartsen een onmisbare schakel in de zorgketen. "Wij moeten bepalen of mensen wel of niet naar het ziekenhuis moeten. Wij staan vooraan in de rij om die mensen te zien. Daarom is het dan ook van belang om ons te beschermen", legt Dupuis uit. "Ook om de continuïteit van de huisartsenzorg draaiende te houden", voegt hij er aan toe. 

Vaccinatieproces

Een andere reden dat huisartsen met prioriteit zullen worden gevaccineerd, is dat deze beroepsgroep een belangrijke rol gaat spelen in het vaccinatieproces. "Wij zijn natuurlijk al bekend met de griepvaccinactie. Vanuit de Landelijke Huisartsen Vereniging is al een signaal afgegeven dat huisartsen bereid zijn om deel te nemen aan het vaccinatieproces. Maar op dit moment is dat nog volop in onderhandeling: hoe, wat en wanneer het allemaal plaats gaat vinden", aldus Dupuis.

Vanuit de Landelijke Huisartsen Vereniging is al een signaal afgegeven dat huisartsen bereid zijn om deel te nemen aan het vaccinatieproces.

• Just Dupuis, huisarts

Moderna-vaccin

Woensdag wordt gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen en medewerkers van directe Covid-zorg. Huisartsen en hun zorgverlenende medewerkers zullen met het Moderna-vaccin worden ingeënt. Mogelijk wordt er deze week besloten over de toelating van Moderna. Naar verwachting gaat het vaccineren van de huisartsen eind januari beginnen.

Laat je reactie achter