advertentie Toffe Deals

AVROTROS

Lierse Lloyd helpt Nikkie naar de 50.000 euro

Lloyd Overvliet uit De Lier had het nooit durven dromen. Zijn actie om Wie is de Mol-winnaar Nikkie de Jager te helpen bij haar KWF-donatie is een groot succes.

Vandaag heeft Nikkie een cheque van ruim 50.000 euro overhandigd aan het goede doel. Mede namens Lloyd.

Het begon allemaal met de finale van Wie is de Mol drie weken geleden. Nikkie ontmaskerde Jeroen Kijk in de Vegte als mol en streek daarmee meer dan 12.000 euro potgeld op. Die stak ze niet in eigen zak: ze zei direct dat ze dat geld wilde doneren aan het KWF Kankerbestrijding, ter herinnering aan haar overleden broertje.

Lloyd volgende het programma thuis op tv, ondertussen druk twitterend. Lloyd: "Veel mensen vonden het een onwijs goede actie van Nikkie. Ik dacht: als al die Wie is de Mol-fans nou óók doneren, dan kan dat potgeld vast wel worden verdubbeld."

Dat is zeker gelukt. Inmiddels is dat potgeld méér dan verdubbeld. Lloyd haalde ruim 31.000 euro op. Tel daar een Wie is de Mol-veiling van de AvroTros en een donatie van televisiemaker IDTV bij op en je komt op 50.000 euro. 

Lloyd vindt het heel cool, maar blijft nuchter: "Ik heb bijna niks hoeven doen hè! Ik heb alleen maar die actie opgezet. Maar het is wel heel gaaf dat het is gelukt!"

Eerder maakten we onderstaand item over deze actie:

Laat je reactie achter