advertentie VEMO Lease top

WOS

Lierse snowboarder Glenn de Blois: Ik ga voor Olympisch goud

Glenn de Blois uit De Lier won afgelopen weekend een wereldbekerwedstrijd snowboardcross, en is daarmee verzekerd van een Olympisch startbewijs.

De 25-jarige Lierenaar was de sterkste in de Italiaanse plaats Chiesa in Valmalenco. Hij liet in de finalerun onder andere de Canadees Eliot Grondin en de Italiaan Lorenzo Sommariva, beide actief op de Olympische Spelen van 2018, achter zich.

Na de overwinning op de Italiaanse piste, belandt De Blois in een ware 'rollercoaster'. "Je krijgt gelijk een camera in je gezicht gedrukt en moet je gelijk interview af te leggen. Op dat moment besef ik bij mezelf: ik heb gewonnen. Echt helemaal super", vertelt de stralende De Blois. 

Voor De Blois krijgt zijn zege een mooi vervolg. Hij heeft namelijk voldaan aan de kwalificatienormen van het NOC*NSF (eenmaal in de top 4 eindigen bij een wereldbekerwedstrijd of WK) en mag daardoor volgend jaar meedoen aan de Olympische Winterspelen in Peking. In de zomer, als de skipistes dicht zijn, staat zijn voorbereiding in het teken van krachttraining. 

Het zal zijn eerste deelname aan de Spelen zijn in zijn carrière. "Ik ga alles op alles zetten om daar een medaille te pakken. Ik mag er nu eindelijk naar toe, dan wil ik daar ook laten zien wat ik kan. Natuurlijk ga ik voor goud", aldus De Blois. 

Laat je reactie achter