advertentie VEMO Lease top

WOS

Lockdown hakt erin bij Naaldwijkse gezelschapsspellenwinkel: 'Klanten gaan naar de grote jongens'

Gouden tijden voor de bordspellenbranche. Veel Nederlanders zijn thuis vanwege de lockdown en een spelletje voor het gezin doet het goed onder de kerstboom.

Toch valt de omzet voor de spelletjesspeciaalzaak René Cards, Games en Collectibles in Naaldwijk tegen. "Mensen gaan naar de grote jongens en niet naar de kleine winkel", weet eigenaar René van Ballegooijen.

Doordat klanten sinds de lockdown niet meer in zijn winkel mogen komen, zakte de totale omzet van de Westlandse winkelier met zo'n vijftig procent. "Normaal gesproken komen door de week scholieren hier een spelletje Pokémon spelen", zegt Van Ballegooijen. "Dan wordt er nog het één en ander verkocht. De lockdown scheelt veel gezelligheid en geld. Dat geeft slapeloze nachten. Maar we moeten gewoon doorgaan."

Ondanks de totale omzetdaling, stijgt bij René de online verkoop van spellen. "Met zo'n 30 procent", geeft hij aan. "Maar ik merk dat toch veel mensen in plaats van naar mij, naar Intertoys of Top1Toys gaan."

'Winnen'

's Ochtends heeft de Naaldwijkse ondernemer het erg druk, dan worden de online bestellingen ingepakt voor verzending. "De Pokémon-spellen zijn het meest populair", geeft de winkeleigenaar aan. "Daarnaast wordt het spel Ticket to Ride goed verkocht. Ook het toepasselijke Pandemic en Azul zijn heel populair."

De werkdag van de Westlander wordt tussen de klaargemaakte pakketjes afgesloten met een spelletje Pokémon. En net zoals bij al die andere gezelschapsspellen draait het maar om één ding. "Winnen", lacht Van Ballegooijen ondanks alles goedgemutst.

Laat je reactie achter