advertentie Boekestijn

LPF pissig op Haags raadslid: 'Geef geannexeerde gebieden terug!'

De fractie van LPF Westland is helemaal niet blij met een commentaar van het Haagse raadslid Pieter Grinwis (ChristenUnie-SGP).

Grinwis gaf gisteren voor de camera van de WOS en Omroep West aan dat hij het zat is dat de gemeente Westland maar weinig actie onderneemt als het gaat om de huisvesting van arbeidsmigranten. Er wonen slechts 4.500 arbeidsmigranten in Westland, terwijl er ruim 12.000 werken.

Grinwis: "Al jaren kunnen wij duizenden arbeidsmigranten die in Westland werken, hier in Den Haag opvangen." Hij vindt dat de provincie moet ingrijpen: "Zij moeten gewoon zeggen tegen Westland: 'oké, jullie willen duizend extra arbeidsmigranten, dan zorg je ook voor duizend extra bedden."

Maar van die uitlatingen is de lokale LPF-fractie niet gediend. Op Twitter schrijft de partij:

Veel Polen, Roemenen en andere werknemers uit Oost-Europa wonen bij gebrek aan mogelijkheden in Westland nu in Den Haag, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam. Maar die buurgemeenten lijken dat zat te zijn. Grinwis: "Ik roep Westland echt op: neem je verantwoordelijkheid, bouw nieuwe locaties in Westland, de plek waar de meeste arbeidsmigranten ook gaan werken."

Het is overigens niet voor het eerst dat de LPF een 'stevige' reactie tweet naar een Haags raadslid na kritiek vanuit deze buurgemeente. Sterker nog, de partij stuurde exact dezelfde reactie op een berichtje van Peter Bos van de Haagse Stadspartij, waarin hij kritiek uit op het beleid van Westland op het gebied van islamitisch onderwijs, coffeeshops en de huisvesting van arbeidsmigranten.

Laat je reactie achter