advertentie VEMO Lease top

archief

LPF wil soepele houding tegenover kleine evenementen

Politieke partij LPF Westland is van mening dat er soepel moet worden omgegaan met vergunningsaanvragen voor kleine evenementen in Westland.

De partij wil dat woensdag bespreken tijdens de rondvraag in de gemeenteraadsvergadering. In normale omstandigheden moet minimaal acht weken voor een klein evenement een vergunning aangevraagd zijn. Voor grote evenementen is dat 12 weken.

Als gevolg van de coronacrisis hebben organisatoren van evenementen geen aanvraag ingediend, omdat deze toch niet in behandeling zou worden genomen, omdat evenementen in eerste instantie tot 1 september verboden waren. In de Evenementennota staat dat onder bijzondere omstandigheden van de aanvraagtermijn afgeweken kan worden. Volgens LPF is er door de coronacrisis sprake van bijzondere omstandigheden.  

De kernen 's-Gravenzande, De Lier en Naaldwijk hebben plannen voor een alternatieve kleinschalige feestweek. Het Oranje Comité in De Lier heeft al gesprekken gevoerd met de gemeente en zelfs een vergunning aangevraagd. Een laatste gesprek werd door de gemeente afgezegd vanwege een uitgestelde vergadering van de Veiligheidsregio Haaglanden. Burgemeesters van gemeenten binnen Haaglanden zijn vertegenwoordigd in dat orgaan. Die komen 13 juli bij elkaar om over de versoepelingen van de overheid te praten.

De Lier heeft plannen voor een evenement bij Korfbalvereniging Valto waar 600 mensen kaarten moeten kopen en gaan zitten op stoelen. Ook wordt bekeken of er een kermis kan worden neergezet bij de ijsbaan aan de Veilingweg. 

Laat je reactie achter