advertentie Boekestijn

Maasdijker wil 'thuiswerkhubs' in heel Nederland

Lege panden in randgemeenten als Westland worden in de toekomst mogelijk omgebouwd tot 'thuiswerkhubs'.

De provincie Zuid-Holland zocht eind vorig jaar naar ideeën om 'slimmer te reizen': manieren waardoor mensen in de toekomst niet massaal in de file onderweg naar werk staan. In totaal 47 ideeën werden ingediend. Eén daarvan kwam van Maasdijker Harm Horstman.

Het initiatief is om bijvoorbeeld Westlanders met een baan in Rotterdam of Den Haag, dichter bij huis te laten werken. Het afgelopen jaar moesten steeds meer mensen vanuit huis werken en de verwachting is dat dit de komende jaren verder toeneemt. Daarmee is al een mogelijke oplossing gevonden voor de fileproblematiek. "Alleen het nadeel daarvan is dat je geen professionele omgeving hebt. Je krijgt situaties waarin kleine kinderen op schoot zitten, terwijl je aan het werk bent", zegt Horstman in gesprek met de WOS Ochtendshow. Een thuiswerkhub is overigens weinig anders dan een flexwerkkantoor, met het verschil dat flexkantoren vooral in grote steden zitten en worden gebruikt door zzp-ers, startups en kleine ondernemingen. Thuiswerkhubs moeten juist in randgemeenten komen en zijn bedoeld voor mensen in loondienst.

Beluister het volledige gesprek:

Het idee van Horstman kreeg op internet de meeste stemmen. Hij mocht  vrijdag zijn idee voor de thuiswerkhub presenteren voor een vakjury met onder andere gedeputeerde Floor Vermeulen. "Die mensen waren enthousiast", weet Horstman. "Er wordt nu een vervolgstudie opgezet, waarin ze gaan kijken wat er moet gebeuren om dit werkelijkheid te maken." De Westlander heeft al veel positieve reacties ontvangen van andere 'thuiswerkers'. Hij hoopt dat op termijn heel Nederland volstaat met thuiswerkhubs.

Laat je reactie achter