advertentie Schoon Westland top

YouTube - Excelsior Rotterdam

Maaslandse doelman De Fockert stopt ermee

Maarten de Fockert heeft een punt achter zijn professionele voetballoopbaan gezet.

Dat maakt de inmiddels 26-jarige doelman uit Maasland vandaag bekend in de nieuwste aflevering van de Cor Potcast, een podcast die hij samen maakt met voetbalvrienden Bart Vriends en Thomas Verhaar.

De Fockert was transfervrij, nadat zijn contract niet werd verlengd bij Excelsior Rotterdam. Zijn insteek was aanvankelijk om komend seizoen bij een andere profclub aan de slag te gaan. "Ik ben gaan meetrainen bij Helmond Sport. Om elkaar te leren kennen, maar ook met de insteek om daar volgend seizoen eerste keeper te worden", zegt de Midden-Delflander in de podcast. Na een paar trainingen besloot hij echter helemaal te stoppen.

"Het is niet heel abrupt. Het is iets dat al een jaar of twee speelt, omdat ik niet meer heel veel plezier had in het voetbal", aldus De Fockert. Daarbij speelde mee dat hij bij Excelsior op de bank zat, ook vond hij de communicatie met hem niet optimaal. Hij hoopte dat het 'oude gevoel' weer terugkwam bij Helmond Sport, maar dat bleek niet het geval.

De Fockert begon in de jeugd bij MVV'27 in Maasland, maar stapte op jonge leeftijd over naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Daar leek hij een mooie toekomst tegemoet te gaan. De Fockert werd zelfs geselecteerd voor de nationale ploegen onder 19, 20 en 21. Tot een echte doorbraak kwam het echter niet. De doelman stond onder contract bij Heerenveen, VVV Venlo, Go Ahead Eagles en Excelsior, maar bleef altijd tweede doelman.

Laat je reactie achter