advertentie VEMO Lease top

WOS

Familiebedrijf uit Maassluis stopt na 112 jaar

Na 112 jaar valt het doek voor familiebedrijf Booster Service Center in de Koningshoek in Maassluis.

Na 50 jaar met liefde in de winkel te hebben gestaan gaan eigenaren Cor en Ria Booster genieten van hun welverdiende pensioen. "Mijn vrouw en ik hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt", vertelt Cor Booster. "We hebben een koper gevonden die ons bedrijf voort wil zetten (onder een andere bedrijfsnaam, red.)."

De opa van Cor Booster begon, ruim een eeuw geleden, de winkel aan de Noorddijk in Maassluis. Maar het familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in schoenreparatie, sleutelservice en lederwaren, werd in de oorlog gebombardeerd. Het bedrijf heeft daarna op verschillende locaties in de stad gezeten. Dat nu er nu een einde aan komt is voor de twee dan ook emotioneel. "We hopen weer meer vrije tijd te krijgen. Het is moeilijk, maar ik heb mij erbij neergelegd", vertelt Booster.

Cor heeft vanwege zijn ondernemerschap en maatschappelijke inzet de Erespeld der Gemeente Maassluis mogen ontvangen uit handen van burgemeester Edo Haan en wethouder Sjef Evers. "De Erespeld kreeg ik voor mijn hele oeuvre, voor wat ik in de loop der jaren voor Maassluis heb gedaan. Ik ben hier in dit winkelcentrum 30 jaar voorzitter geweest", zegt Booster. "Ze vonden het noodzakelijk om mij daarvoor te eren. Wat ik heel leuk vond."

Ondanks de aangekondigde coronamaatregelen, mag het familiebedrijf de laatste week voor de definitieve sluiting nog wel gedeeltelijk open blijven, omdat de zaak ook een reparatiefunctie biedt. De laatste dag zal een bijzonder moment worden. "Ik ben een emotionele vrouw", vertelt Ria Booster. "Ik heb een hele sterke man naast me staan en die kan mij altijd bijzonder goed opvangen. Ik zal zeker een flinke traan laten en daarna met opgeheven hoofd weer andere leuke dingen doen."

Laat je reactie achter