advertentie KBITE

Screenshot uit commercial RET

Maassluis probeert busdienst naar Maasdijk en Maasland voor elkaar te krijgen

Een busdienst die niet alleen door Maassluis, maar ook door Maasdijk en Maasland rijdt.

Wethouder Fred Voskamp van Maassluis wil dat voor elkaar proberen te krijgen. Dat liet hij weten tijdens een commissievergadering over de vervoersplannen van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). "We willen kijken of we kunnen komen tot een dienstregeling met Westland en Midden-Delfland voor een soort ringbus." Maar Voskamp gaat er wel vanuit dat dit een bus op aanvraag zal zijn en dat een vaste dienstregeling waarschijnlijk niet tot de opties behoort.

Diverse raadsleden zijn, net als het college van burgemeester en wethouders, nog niet tevreden over de busdienst Stop en Go van de RET, dat in de daluren rijdt in plaats van buslijn 126. Sommigen vinden het niet zo toegankelijk omdat je van te voren moet reserveren per telefoon of via de app. Ook doet de bus minder haltes aan en is de busdienst niet tot laat in de avond beschikbaar. Wethouder Voskamp gaat met vervoerder RET in gesprek over het buslijntje.

Sommige bushaltes, vooral in het westen van de stad, worden al een tijd lang niet meer gebruikt omdat de busroutes inmiddels zijn aangepast. De VVD vroeg zich af waarom die haltes niet meteen weg zijn gehaald. Volgens wethouder Voskamp is dat omdat het gemeentebestuur in gesprekken met de vervoerder probeert om te kijken of de haltes in de toekomst toch weer in gebruik kunnen worden genomen. 

Laat je reactie achter