advertentie TipTop

Stadhuis van Maassluis Bas Booister

Maassluis wil uit samenwerkingsverband voor jeugdzorg stappen

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam willen uit het samenwerkingsverband voor jeugdzorg in de regio Rijnmond stappen.

Dat hebben ze bekendgemaakt. In plaats daarvan willen de drie gemeentes met elkaar een jeugdzorgregio vormen. In het afgelopen jaar zijn de mogelijkheden onderzocht om tot een eigen werkend model te komen binnen het samenwerkingsverband in de regio Rijnmond, maar dit lijkt volgens de drie gemeenten niet te kunnen.

De drie 'Waterweggemeenten' willen de kwaliteit van de jeugdhulp verbeteren door de jeugdhulp dichterbij het kind en het gezin te organiseren en via directe lijnen met bijvoorbeeld huisartsen, instellingen en scholen. Deze aanpak zou volgens de gemeenten ook moeten zorgen voor beter beheersbare kosten. In de afgelopen jaren is er namelijk flink meer geld in gaan zitten dan was begroot.

De gemeenten streven ernaar het zogeheten MVS Jeugdmodel per 1 januari 2022 te implementeren, in goed overleg met alle betrokken partijen. Hiervoor is nog wel de toestemming nodig van de drie gemeenteraden.

Laat je reactie achter