advertentie KBITE

Maassluis twijfelt nog over route metropolitaan fietspad

De gemeenteraad van Maassluis gaat niet zomaar mee in het voorstel van wethouder Fred Voskamp voor de metropolitane fietsroute.

Het fietspad moet Naaldwijk met Rotterdam verbinden, via onder meer Maassluis. Daarbij zijn er diverse trajecten door Maassluis onderzocht op bruikbaarheid en veiligheid. Echter de route (groen op de kaart) waar wethouder Voskamp achter staat, is niet meteen favoriet bij de Maassluise raad. Die wil het liefst nog laten onderzoeken of er nog betere routes mogelijk zijn. Wel zijn alle partijen voor zo'n fietspad, waarbij er samen wordt gewerkt tussen de diverse gemeenten binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Voskamp ziet de route via de Westlandseweg, Hoogstraat en Julianalaan het meest zitten, maar een meerderheid van de Maassluise raad wil een route (geel op de kaart) via de Merellaan en het fietspad langs het spoor onderzoeken en zou daar nog wat suggesties aan toe willen voegen. Daarom is er een motie ingediend om de raad nog tot 15 november de kans te geven om met aanvullende suggesties te komen. De motie roept ook op tot een vergelijk tussen de twee routes, zodat de raad hierover kan stemmen.

VVD-raadslid Johan Verhoeven vertelt meer over de plannen bij Maarten in de Middag

Laat je reactie achter