advertentie KBITE

Joost J Bakker via Wikimedia (CC)

Maassluis: Vanaf 1 oktober geen reclamedrukwerk meer in brievenbus

Inwoners van Maassluis krijgen vanaf 1 oktober geen reclamefolders meer in de brievenbus, tenzij ze expliciet aangeven dat ze dat wel willen.

De nieuwe situatie is straks feitelijk gelijk aan de Nee/Ja-sticker die nu al op brievenbussen hangt. Huis-aan-huisbladen als De Schakel worden standaard nog wel bezorgd. De gedachte hierachter is dat het onnodig papiergebruik wordt verminderd.

Maassluis zou eigenlijk vorig jaar juli al overgaan op dit zogenoemde opt-in-systeem, maar dat werd toen met een jaar uitgesteld. Nu is er opnieuw uitstel nodig. Dit wordt gedaan, omdat verspreiders van reclamedrukwerk hier niet aan willen meewerken zolang de juridische grondslag ontbreekt. Daarom gaat de gemeente dit regelen via een aanpassing de afvalstoffenverordening. Naar verwachting wordt dit uiterlijk op 1 oktober ingevoerd.

Wie straks wel reclamefolders wil ontvangen, kan een Ja/Ja-sticker op de brievenbus plakken. Wie geen folders én geen huis-aan-huisbladen in de bus wil, kiest voor een Nee/Nee-sticker. Voor mensen met een Nee/Ja-sticker verandert niks. Zij hoeven die in principe ook niet weg te halen.

Laat je reactie achter