advertentie VEMO Lease top

Screenshot uit commercial RET

Maassluis wil in gesprek over STOPenGo-bus

Het gemeentebestuur van Maassluis wil in gesprek met de Metropoolregio om de service van de STOPenGO-bus verder uit te breiden.

Dat staat in een conceptreactie op de nieuwe vervoersplannen. De gemeenteraad spreekt daar dinsdag over.

Het nieuwe busje rijdt sinds afgelopen november als vervanger van de inmiddels opgeheven buslijn 126. De STOPenGO kan worden gereserveerd door inwoners die van A naar B willen worden vervoerd. De chauffeur kiest zelf de kortste route tussen de twee haltes en volgt dus niet dezelfde route als lijn 126.

Deze nieuwe service heeft volgens het college van B en W echter niet geleid tot een verbetering van het openbaar vervoer. Het stadsbestuur spreekt zelfs over een verslechtering. "De bussen rijden langs minder haltes en rijden ook nog eens minder lang door 's avonds en in het weekend. Vooral voor ouderen is de lokale bereikbaarheid minder geworden omdat het nieuwe metrostation Steendijkpolder te ver lopen is en de STOPenGO daar niet komt."

Het college wil dan ook dat het busje meer haltes aandoet en op meerdere momenten van de dag beschikbaar is.

Hoekse Lijn
Burgemeester en wethouders zijn overigens wel te spreken over de nieuwe metrolijn. "We zien dat de verbinding met de regio een positieve impuls heeft gekregen met de komst van de metro .De metrolijn wordt goed gebruikt en aan de grote hoeveelheid fietsen bij het station Steendijkpolder zien we dat ook dit nieuwe station in een behoefte voorziet."

Laat je reactie achter