advertentie KBITE

Zwembad Maassluis bezorgd over toekomst vanwege plan voor stoppen schoolzwemmen

Het Maassluise college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om in fases te stoppen met het aanbieden van schoolzwemmen in de stad.

En dat baart het zwembadbestuur van het Dol-Fijn flinke zorgen. Weliswaar wil de gemeente een deel van de wegvallende inkomsten compenseren, maar dat zou onvoldoende zijn: "In het voorstel aan de gemeenteraad wordt rekening gehouden met een extra benodigde subsidie aan het zwembad van 61.500 euro. In de berekeningen van onze stichting wordt uitgegaan van 70.000 euro."

In de komende jaren hoopt de gemeente met het stoppen van het schoolzwemmen tot wel 84.000 euro in 2023 te besparen. Omdat het schooljaar nu al is begonnen is er een afbouwregeling ingepast. Bezuinigd wordt op de kosten van het schoolzwemmen en het schoolzwemvervoer, zo stelt het college voor in de nieuwste begroting.

Naast de financiële kant van het verhaal ziet het zwembadbestuur ook een probleem ontstaan voor kinderen die nog geen zwemdiploma hebben en voor kinderen die maar weinig bewegen. Bovendien wordt gevreesd dat door minder in aanraking te komen met het zwembad, er in de toekomst mogelijk minder bezoekers denken aan een dagje zwemmen bij Dol-Fijn.

In 2018 pleitte de Verenigde Senioren Partij al voor het stopzetten van het schoolzwemmen in Maassluis, mede omdat het veel tijd kost van de basisscholen, veel kinderen al een of meerdere zwemdiploma's hebben en het vernederend zou zijn voor degene die het pas tijdens het schoolzwemmen moeten halen.

Op 3 november wordt er over het voornemen van het college gesproken tijdens de begrotingsbehandeling van de Maassluis gemeenteraad.

Laat je reactie achter