advertentie Greve

Wethouder Corine Bronsveld-Snoep Gemeente Maassluis

Maassluis zeer bezorgd over financiële tekorten Wmo

Een groep gemeenten, waaronder gemeente Maassluis, luidt de noodklok.

Ze hebben in een brief aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een dringende oproep gedaan waarin zij aandacht vragen voor de financiële tekorten op het gebied van sociaal domein en algemene uitkeringen. De gemeenten zijn enerzijds bang dat ze de begroting niet meer sluitend gaan krijgen en anderzijds niet meer de ondersteuning kunnen bieden die volgens hen nodig is.

Er worden dan ook een aantal maatregelen voorgesteld, zoals een uitkering van het Rijk voor de extra kosten die de gemeentes maken voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), en de afschaffing van het vaste maandtarief voor Wmo-voorzieningen. Na een eerdere brandbrief in mei, doen de gemeenten nu een oproep aan de VNG om met zorgminister Hugo de Jonge te gaan praten over de voorgestelde maatregelen.

Wethouder Corine Bronsveld-Snoep: "Het aantal hulpvragen stijgt doordat mensen langer thuis blijven wonen, de hulp wordt duurder, en de bijdrage die mensen betalen is laag en voor iedereen gelijk, ongeacht het inkomen. Onder die omstandigheden is de Wmo voorgemeenten niet meer betaalbaar."

Laat je reactie achter