advertentie VEMO Lease top

Gepimpte sneakers gaan de wereld over

De jonge kunstenaar Dave Lankau uit Maassluis geeft Nike sneakers een complete make-over.

De sneakers krijgen een complete verfbeurt, en met succes: verschillende bekende mensen zoals presentator Jandino Asporaat, rapper Bizzey, Ajacied Hakim Ziyech en de Maassluise voetballer Tonny Vilhena dragen al de kleurrijke schoenen. "Het is echt een uit de hand gelopen hobby ", vertelt Dave in zijn atelier, gevestigd in hartje Maassluis. Ik wilde een kledingbedrijf beginnen. Dat werd eigenlijk niks. Toen ben ik er soort van ingerold om schoenen te gaan verven."

De kunstenaar neemt niet alleen sneakers onder handen, ook design tassen krijgen een flinke opknapbeurt. Een van de exemplaren is een peperdure Chanel handtas. "Dit was de enige tas waarbij ik in het begin wel een beetje trillende handjes had. Ik wist zelf niet precies hoe duur die was maar toen ik hem aan mijn vriendin liet zien werd ze wel aardig gek", vertelt Dave.

Het is echt een uit de hand gelopen hobby

• Dave Lankau

Daarnaast maakt Lankau ook mondkapjes. Het patroon van de gelimiteerde mondbedekking is afkomstig van een van zijn schilderijen. Op deze manier kun je corona-proof én modieus over straat.

Laat je reactie achter