advertentie VEMO Lease top

Maassluizer die sneakers van BN'ers pimpte, nu bezig met eigen expositie

Dave Lankau uit Maassluis kreeg afgelopen juni bekendheid doordat veel BN’ers zijn gepimpte sneakers gingen dragen, inmiddels is hij gestopt met de make-over van sneakers.

Dat vertelde hij tegen presentator Daan Prins in de ochtendshow bij de WOS, waarin hij terugblikte op het succes van de gepimpte sneakers. Dat succes begon volgens Lankau nadat hij een make-over aan een paar sneakers had gegeven voor de Maassluise voetballer Tonny Vilhena. "Vanaf dat moment is het balletje eigenlijk gaan rollen."

Beluister het volledige gesprek:

De jonge kunstenaar is momenteel druk bezig met een eigen expositie. In de expositie, genaamd More is More, wil Lankau tien schilderijen van één bij één meter laten zien. De schilderijen hebben volgens hem dezelfde stijl als de gepimpte sneakers. Net als bij de schoenen zit er ook een verhaal achter elk schilderij. "Wat ik zeg met More is More, is dat als je op de bank zit en je kijkt naar het schilderij, je steeds weer iets ziet wat je nog nooit hebt gezien. Dat is een beetje de achterliggende gedachte", legt Lankau uit.

De bedoeling is dat de expositie in maart te zien zal zijn. "Rond mijn verjaardag, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van de maatregelen." Aan Lankau ligt het in ieder geval niet, de tien schilderijen zijn al af. Hij werkt nu aan een schilderij van twee bij één meter, naar eigen zeggen een schilderij voor boven de eettafel. "Die hoop ik deze week af te krijgen. Dan is het nog de bedoeling om te kijken naar de reproducties en dat soort dingen, hoe ik dat ga invullen."

Eerder maakten wij deze reportage over de sneakers:

Laat je reactie achter