advertentie KBITE

politie

Man blijft in cel voor overval op geldloper Honselersdijk

De 25-jarige Muhammed Y. uit Den Haag blijft vastzitten op verdenking van medeplichtigheid aan de overval op een geldloper in Honselersdijk, vorig jaar september.

Dat heeft de Haagse rechtbank gisteren besloten, weet mediapartner Omroep West.

Drie overvallers beroofden op 9 september 2019 een geldloper op de Dijkstraat in Honselersdijk van drie geldkoffers. Ze maakten daarmee 144.000 euro buit. Het Openbaar Ministerie (OM) beschouwt Y. als medeplichtige. Hij zou de benzine hebben geleverd, waarmee het drietal vlak na de overval de vluchtauto in brand staken.

Het DNA van de verdachte zat op de dop van de fles waar de benzine in zou hebben gezeten. Ook zou de Hagenaar de auto gehuurd hebben, waarin de drie overvallers hun vlucht vervolgden. In het voertuig vonden agenten later blauwe verf, die volgens het OM uit de geroofde geldcassettes kwam.

Onderzoek in het buitenland
Onderzoek in buitenlandse laboratoria heeft dat echter niet bevestigd, zo bleek donderdag tijdens een nieuwe tussentijdse zitting bij de rechtbank. De advocate van Y. vond dat haar cliënt moest worden vrijgelaten. "Die verf kan overal vandaan komen", meende ze. Er was geen link meer tussen de geroofde cassettes en de auto die Y. gehuurd had.

De officier van justitie bleef er echter bij dat de in de auto gevonden blauwe verf van de geldcassettes moest komen en verzette zich tegen vrijlating van Y. Ze verdenkt hem ook van het bezit van twee kilo cocaïne. De rechtbank besloot dat er nog voldoende serieuze verdenkingen zijn tegen de Hagenaar om hem vast te houden. Eind november wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Laat je reactie achter