advertentie KBITE

WOS

Marck Hagen: van mediaman tot multiondernemer

Marck Hagen begint woensdag officieel als voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW Westland-Delfland. Hij is de opvolger van Pieter Eenhoorn.

VNO-NCW vertegenwoordigt ondernemers in allerlei sectoren. En vanaf woensdag krijgt ze dus een nieuwe voorzitter in het regionetwerk Westland-Delfand: Marck Hagen. Deze Lierenaar die nu in Den Hoorn woont, heeft aan de wieg gestaan van verschillende bedrijven. Bijvoorbeeld van Wuvio, een bedrijf dat zich richt op chemicaliën voor stofproblemen in de industrie. Ook is hij betrokken bij een bedrijf dat substraten maakt voor de tuinbouw en voor de particulier en is hij een bedrijf gestart dat duurzame krijt maakt voor belijning op sportvelden. Maar, de Westlander wilde vroeger helemaal geen ondernemer worden.

"Ik ben op m'n twaalfde begonnen met bakjes papieren voor de tomatenkweker", vertelt hij. "Daarna werd het rozen knippen, bossen en pluizen. Toen ging mijn interesse meer naar de audiovisuele kant. Ik ben cameraman en geluidstechnicus geweest. En ondertussen had ik wat bijbaantjes bij Radio Westland en de WOS."

Voorzitter worden van de ondernemerskring Westland-Delfland stond niet per se bovenaan Hagens ambitielijstje. "Wat daar wel op staat, is de wereld een stukje mooier maken en ik wil graag meewerken om de honger de wereld uit te krijgen." Wel was hij eerder voorzitter van Jong Management, een landelijke vereniging voor ondernemers tot veertig jaar. Die vereniging is verbonden aan de VNO-NCW. Hij zat daar in het landelijke bestuur.

Als kringvoorzitter heeft Hagen grote ambities. "We staan voor grote uitdagingen in het klimaat, maar ook voor de honger die we in de wereld zien", vertelt hij. "We hebben als Westland belangrijke stappen te zetten. We hebben altijd de ambitie gehad om de groenste en duurzaamste tuinbouwgemeente van Nederland te zijn. Maar streep dat 'tuinbouw' maar door. We hebben nu echt de ambitie om de meest duurzame gemeente te zijn van het land. En we hopen dat dat misschien ook wel Europa kan worden, maar dat wordt hard werken." Dat vraagt wel wat van het bedrijfsleven. "Dat betekent dat we moeten innoveren, investeren en samenwerken," voegt hij toe.  

Pieter Eenhoorn en Marck Hagen vertellen bij Maarten in de Middag over de wisseling van de wacht

Laat je reactie achter