advertentie VEMO Lease top

WOS

Markeringen voor gevaarlijke kruising bij Prinsenlaan in Maasdijk

De gemeente Westland heeft een ‘waarschuwingsbord’ aangebracht op het zogeheten onderpad van de Maasdijk bij de kruising met de Prinsenlaan in Maasdijk.

Dat meldt wethouder Pieter Varekamp in antwoord op vragen van de LPF-fractie. Hij erkent dat er sprake is "van een gevoel van onveiligheid ter hoogte van het betreffende kruispunt".

Komende vanuit de kern van Maasdijk en rijdend in de richting van Maassluis ligt de Prinsenlaan als het ware verborgen achter een woning. Het is niettemin een kruising van gelijkwaardige wegen, waar rechts dus voorrang heeft.

"Volgens de gestelde richtlijnen dienen dergelijke kruispunten niet te worden aangeduid met een verkeersbord. Om bestuurders meer en beter attent te maken op het kruisend verkeer is onlangs aan de hand van markering op het wegdek het verkeersbord J6 (gevaarlijk kruispunt) aangebracht", aldus Varekamp.

Desgevraagd is het college van B en W ook bereid om op diezelfde plek een markering op het wegdek aan te brengen waarop '30' is aangegeven. "Dit zal binnen enkele weken plaatsvinden", belooft de wethouder.

Verder vroeg de fractie om ter plaatse "preventieve snelheidsmetingen" te houden. Varekamp laat weten, dat er in januari of februari dergelijke metingen zullen plaatsvinden.

Laat je reactie achter