advertentie KBITE

Marktkooplui boos naar Malieveld

Marktkooplieden die andere producten dan levensmiddelen verkopen zijn boos.

Door de strenge lockdown zijn deze ondernemers nu al maanden niet meer welkom op de markt. En dat hakt er zowel financieel als emotioneel flink in. Dus zat er nog maar één ding in op: naar het Malieveld in Den Haag. De collega's van de markt in Monster staan volledig achter de demonstratie.

"We worden niet gezien, we worden niet gekend", briest marktkoopman Paul Bol, die het initiatief voor de demonstratie heeft genomen. "De hele week gaat het weer over het openstellen van de terrassen. Alles wordt genoemd, behalve de markt. En we zijn met 17.000 ondernemers en we worden niet genoemd. We hebben eigenlijk het gevoel dat we compleet buiten spel staan." 

De marktkooplieden snappen vooral niet wáárom ze niet open kunnen. "Onze verkoop vindt buiten plaats, en uit de cijfers is gewoon gebleken dat het aantal besmettingen dan minimaal is," aldus één van de demonstranten. De groep biedt een petitie op het Binnenhof aan waarin ze vragen om op z'n minst net als de gewone non-food-winkels, winkelen op afspraak mogelijk te maken. "En dat kan bij ons zelfs nog veiliger omdat het buiten is. Maar het liefst willen we gewoon helemaal open."

Laat je reactie achter