advertentie Westland Infra top

Marlies Ruigrok. Archieffoto Emi Barendse

Marlies Ruigrok treedt op in koeienstal en zwaluwenvijver

Zangeres Marlies Ruigrok (30) uit Schipluiden geeft deze zomer optredens op bijzondere plekken in Midden-Delfland.

Als onderdeel van het cultuurprogramma Ode aan Midden-Delfland verzorgt zij een aantal theaterconcerten in de polder. "We hebben van alle parels van Nederlandse bodem een samenstelling gemaakt: Jasperina de Jong, Annie M.G. Schmidt, Toon Hermans komen voorbij, net als liedjes van mezelf. En we dachten: waar past dat nu beter dan in het Midden-Delflandse landschap", zegt de kleinkunstenares in gesprek met het WOS-programma Dwars Door De Morgen. Ruigrok stond zodoende al in een koeienstal en op een ponton in een zwaluwenvijver in Den Hoorn. "We gaan nog naar Maasland en Schipluiden."

Er komen bijzondere liedjes langs. "Het gaat over allemaal dingen van Nederland. We hebben een lied over prak, dus waarom we allemaal ons eten prakken. Maar ook over de liefde en het landschap. Het is heel gaaf om dat te bezingen in het landschap, met het publiek op strobalen of op een kleedje in het weiland bij mooi weer. Of in de koeienstal als het regent." De resterende twee optredens vinden op 20 augustus plaats bij Hoeve Bouwlust in Maasland en op 18 september bij het voormalige kasteel Keenenburg in Schipluiden.

Beluister het volledige gesprek:

Door de coronacrisis gingen het afgelopen anderhalf jaar veel dingen niet door. Daar had ook Ruigrok als zangeres en theatermaakster last van. "De afgelopen periode was er een van hoge pieken en diepe dalen. Je moet de hele tijd schakelen: dan gaat het niet door, dan weer wel. Vorig jaar had ik zoiets van: waar ben ik nu voor aan het werk, hoe lang gaat dit nog duren? En eigenlijk is dat nu nog steeds. Er is veel wankel, omdat dingen veranderen en we zijn er nog niet uit."

De theaterconcerten zijn dan wel weer iets waar juist bij is gekeken wat er wél kan. "Door gewoon buiten het landschap in te gaan. Dan is de omgeving veilig, want je hebt meer dan genoeg ruimte in het groen."

Laat je reactie achter