advertentie Schoon Westland top

Nicolien en man Martijn WOS

Meer dan 60.000 euro opgehaald voor Nicolien

Nicolien Pronk uit De Lier kan haar ticket boeken naar Rusland voor een Hematopoietische Stamceltransplantatie.

Dat vertelde ze bij Plusradio. Nicolien is MS-patiënte. De behandeling die ze wil ondergaan, moet worden uitgevoerd in Rusland. In ons land is dat niet mogelijk. Voor de operatie is geld nodig. Gisteren speelde haar man Martijn Pronk met zijn band Brisk en de band Source tijdens een benefietconcert in Nederland3 in Wateringen flink wat geld bij elkaar. Hij speelde ook het nummer dat hij speciaal voor haar schreef.

Het exacte bedrag is nog niet bekend, omdat nog niet alles is gestort, maar duidelijk is wel dat via crowdfunding, naast het benefietconcert ook door wandeltochten en sponsoring, inmiddels meer dan 60.000 euro ingezameld, zo liet Nicolien vanmorgen weten bij Plus Radio. Nicolien reist volgens planning op 10 augustus naar Moskou. Ze gaat komende week haar ticket boeken.

De Lierse kon zelf niet bij het concert aanwezig zijn, omdat het risico voor haar te groot is met een rondwarend coronavirus. Via een livestream kon zij het concert wel zien. De crowdfunding loopt nog door, het streefbedrag is namelijk 66.000 euro.

Luister hieronder het gesprek van Ton Kolmeijer met Nicolien Pronk in Plus Radio

Laat je reactie achter