advertentie Boekestijn

Ahmed el Boustati met zijn dochter en werknemer. WOS

Meer reisbeperkingen, minder fietsen om te stallen

Het kabinet kondigde gisteren aan reisbewegingen nog meer te willen beperken.

Maar dat er minder mensen met het openbaar vervoer reizen, dat merkt Ahmed el Boustati van fietsenstalling Inter naast metrostation Maassluis-centrum al langer. Al sinds het begin van de coronacrisis krijgt hij minder fietsen om te stallen. "Het zijn vaak oudere mensen die bij mij hun elektrische fiets stallen en die reizen nu niet meer", vertelt hij.

De ondernemer is dan ook blij dat hij nog een winkel naast de stalling heeft, daar komen nog wel klanten. Hij denkt niet dat de extra maatregelen die gisteren door het kabinet zijn aangekondigd veel gaan veranderen aan zijn situatie. Dat er geen alcohol meer verkocht mag worden na 20.00 uur is bijvoorbeeld helemaal niet van toepassing bij El Boustati. "Wij verkopen geen alcohol. Mensen die 's avonds komen, kopen vooral snacks zoals chips en chocola."

Bestaande maatregelen

De ondernemer zorgt er wel goed voor dat de bestaande coronamaatregelen goed worden nageleefd. "Soms sta ik in de winkel te zingen 'anderhalve meter, anderhalve meter'", lacht hij. "En soms moet ik ook wel roepen naar klanten, of mensen die hiervoor op de parkeerplaats staan: 'Hé! Corona!'". Ook draagt El Boustati trouw een mondkapje in zijn winkel. "Ik denk dat ik de eerste was in heel Nederland. In grote winkels als de Sligro keken ze me raar aan, maar nu is het normaal."

Laat je reactie achter