advertentie Boekestijn

WOS

Mensen met arbeidsbeperking vinden nóg lastiger een baan door corona

Het wordt door de coronacrisis lastiger om banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Sinds de uitbraak van het virus daalt per saldo het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking, in plaats van dat er banen bijkomen. In onze regio is dat niet anders, weet ook Inge Vermeulen, directeur van sociaal werkbedrijf Patijnenburg in Naaldwijk.

Het was de bedoeling om in de afgelopen maanden 140 mensen te plaatsen bij bedrijven, maar dat zijn er 125 geworden. Vermeulen vreest ook dat de mensen met de grootste beperking straks ondersneeuwen omdat werkgevers liever andere mensen in dienst nemen. Vermeulen: "Dus dat is wel een aandachtspunt voor ons en ik denk dat dit vooral volgend jaar zal gaan spelen."

Toch denkt de Patijnenburgdirecteur niet dat er in totaal minder werk zal zijn. Zo is ze nu al bezig om gesprekken te voeren met de horecabedrijven die zich gaan vestigen bij Elzenbos in Honselersdijk. Volgens haar zijn er straks vijftig medewerkers daar nodig, waarvan ze hoopt dat daar ook een aantal mensen van Patijnenburg naartoe kunnen stromen. 

Vermeulen: "Vaak, als het dan eenmaal gelukt is, zie je dat bedrijven ook tevreden zijn met een heel loyale medewerker. Het is vaak een beetje koudwatervrees, daar kunnen wij dingen in wegnemen. We kunnen ook financiële drempels verlagen en op die manier toch de mensen een kans geven in het Westlandse bedrijfsleven."

Patijnenburg heeft ook een productieafdeling. Die draait gewoon door. "We merken wel dat er wat minder orders binnenkomen omdat sommige bedrijven ook even wat minder werk hebben, dus dat is wat onvoorspelbaarder", weet Vermeulen. Zo zijn er dit jaar wat minder bestellingen binnengekomen voor het samenstellen van kerstpakketten.

Laat je reactie achter