advertentie Greve

archief Politie-eenheid Den Haag

Met 124 km/u over de N468

Agenten hebben deze week een automobilist bekeurd, omdat hij met 124 kilometer per uur over de Gaagweg (N468) tussen Maasland en Schipluiden reed.

De laatste tijd komen er veel klachten binnen van omwonenden, die vinden dat vooral motorrijders te hard over de weg rijden. Daarom controleert de politie er geregeld.

Op de N468 geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Volgens bureau Westland houdt het merendeel van de weggebruikers zich hieraan. Toch waren er deze week twee bestuurders die het wel heel bont maakten.

De automobilist die met 124 kilometer per uur over de weg reed, moest zijn rijbewijs inleveren. Een motorrijder tikte de 107 aan en moet een boete betalen.

Dit weekend worden opnieuw controles gehouden. Burgemeester Arnoud Rodenburg zal er blij mee zijn. Hij uitte deze week in zijn weekboek kritiek, omdat controles op werkdagen weinig effectief zijn.

Sluipverkeer
De N468 is een populaire route voor sluipverkeer. Daar moet echter verandering in komen. De gemeente Midden-Delfland gaat de weg naar verwachting in 2022 overnemen van de provincie. Daarvoor wordt de weg grondig aangepakt en onaantrekkelijk gemaakt voor sluipverkeer.

Laat je reactie achter