advertentie VEMO Lease top

Roel Wijnants via Flickr (CC)

Midden-Delfland opnieuw duurzaamste gemeente van Zuid-Holland

De gemeente Midden-Delfland is opnieuw de duurzaamste gemeente van de provincie Zuid-Holland. Dat blijkt uit de 'Nationale Monitor Duurzame Gemeenten 2020' van onderzoeksbureau Telos.

De monitor wordt jaarlijks opgemaakt. De score van gemeenten wordt gebaseerd op drie pijlers: economisch-, ecologisch- en sociaal-cultureel-kapitaal. Met behulp van 132 indicatoren berekent Telos een duurzaamheidsscore. Deze  geeft aan in hoeverre gemeenten erin slagen een reeks van duurzaamheidsdoelstellingen op het gebied van de ‘drie p's’ (people, planet en profit) te realiseren.

Midden-Delfland scoort vooral goed op sociaal-cultureel kapitaal (hoogste van Nederland) en economisch kapitaal. Wat betreft ecologisch kapitaal kan het nog een stuk beter.

De gemeente is landelijk gezien wel iets gezakt. Stond Midden-Delfland vorig jaar nog op plek 3, nu op plek 5. De lijst wordt aangevoerd door Bloemendaal, gevolgd door Wageningen, Leusden en Houten.

Westland staat in de ranglijst op plek 197 (32 plekken gezakt), Maassluis is de nummer 281 van de 355 (25 plaatsen gestegen).

Laat je reactie achter