advertentie Boekestijn

Martin Visser

Midden-Delflandprijs 2021 voor bomenman Piet van der Eijk

De Midden-Delflandprijs 2021 gaat naar Piet van der Eijk uit Den Hoorn. Hij krijgt de prijs voor zijn vasthoudende en standvastige inzet en grote betrokkenheid om het belang van bomen in het landschap.

De prijs is uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering van de Midden-Delfland Vereniging. Van der Eijk heeft naast de bloemen ook een kunstwerkje gekregen, genaamd 'De Kievit'.

Als lid van de werkgroep Bomen van de vereniging volgt Van der Eijk het bomenbeleid van onder andere de gemeente Midden-Delfland en is hij alert op kapvergunningen en plannen voor het herplanten. Hij is op dit terrein sinds 2000 ook actief als regionaal contactpersoon namens de landelijke Bomenstichting.
 
In 2017 en 2018 werkte hij mee aan een omvangrijk bomeninventarisatieproject in het buitengebied van de gemeente Midden-Delfland. Momenteel is Van der Eijk betrokken bij de realisatie van een pluktuin met fruitbomen en schapenweide in Schipluiden, naast de vrachtwagenparkeerplaats aan de Rijksstraatweg.

De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een vrouw of man die zich inzet voor het behoud of verbetering van het Midden-Delflandgebied.

Laat je reactie achter