advertentie VEMO Lease top

WOS

Moederbedrijf van D-reizen failliet

Het moederbedrijf van reisorganisatie D-reizen, die meerdere vestigingen in onze regio heeft, is failliet verklaard.

Het bedrijf schrijft het omvallen toe aan diverse gevolgen van de coronacrisis. De onderneming heeft onder meer kantoren in De Lier, 's-Gravenzande, Maassluis, Naaldwijk en Wateringen.

De rechtbank in Haarlem sprak dinsdagochtend het faillissement uit over D-rt Retail BV (handelend onder de namen D-reizen en VakantieXperts). In totaal heeft de onderneming  285 winkels in ons land.
De vereniging van reisbureaus ANVR merkt op: "De franchise-ondernemingen die opereren onder dezelfde merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement en zijn ook nog steeds lid van de ANVR."

Reizigers die van D-reizen of VakantieXperts een reisvoucher met SGR-dekking hebben ontvangen, of daar een reis hebben geboekt, kunnen binnenkort terecht bij het garantiefonds SGR.
Het garantiefonds roept op tot kalmte. "Zodra wij inzicht hebben in alle informatie, zullen wij de klanten van D-rt Retail BV individueel informeren. Wacht alstublieft geduldig af en houd onze website (www.sgr.nl) en onze social media in de gaten", aldus SGR. Omdat het fonds nog niet beschikt over klantgegevens, kunnen individuele vragen niet beantwoord worden.

Laat je reactie achter