advertentie VEMO Lease top

Archief WOS

Na diverse proeven wil Delfland verder met kades Schipluiden

Het Hoogheemraadschap van Delfland hoopt de werkzaamheden aan de kades in Schipluiden binnenkort weer op een aangepaste manier te kunnen hervatten.

Het werk ligt sinds ongeveer een maand stil, omdat is gebleken dat er obstakels in de bodem zitten. De afgelopen tijd is daarom gekeken naar wat er in de grond zit en zijn er als proef damwanden in de grond gedrukt. Dit is gedaan op verschillende manieren en diverse locaties.
 

Daardoor lijkt het misschien of er wordt doorgewerkt maar dat is zeker niet zo. De proeven worden vandaag afgerond, aldus Delfland.

Bij die proeven is onder meer gekeken naar de mogelijke schade aan woningen die de werkzaamheden kunnen hebben. Uiteindelijk is gebleken dat de oplossing om de nieuwe constructie op de plaats van de oude te zetten - dus volgens het oorspronkelijk plan - de beste is. Dit kan door de constructie wat aan te passen en met aanvullende hulpmethoden aan te brengen.
Wanneer het werk weer kan doorgaan, is nog niet helemaal duidelijk. De exacte aanpak wordt nu verder uitgewerkt.

Hervatting
Wanneer het project wordt hervat, zal eerst  de kant van de Dorpsstraat tussen de Paardenbrug en de Hofbrug worden afgemaakt. "Er wordt ook nog maar op één locatie tegelijk gewerkt, zodat we voldoende tijd nemen en de volledige aandacht op die locatie kunnen richten", verklaart Delfland. "Pas zodra we een duidelijk beeld hebben van hoe de nieuwe aanpak werkt, gaan we ook werken aan de Vlaardingsekade en het stuk aan de Dorpsstraat ten noorden van de Hofbrug.

Laat je reactie achter